Home
Καλώς ήρθατε στο Κ.Π.Ε. Σουφλίου

 epeaek

E.E.C. OF SOUFLI

Σας καλωσορίζουμε στη Δικτυακή Πύλη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σουφλίου. Φιλοδοξία μας είναι να σας προσφέρουμε μια πύλη ενημέρωσης απόλυτα λειτουργική, άμεσα επικοινωνιακή, υπεύθυνα ενημερωμένη και ποιοτικά σχεδιασμένη.

Το Κ.Π.Ε. Σουφλίου λειτουργεί από το 1996 με 7 προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων. Στα δέκα  πέντε  (15) χρόνια λειτουργίας του το κέντρο υποδέχθηκε πάνω από 700 σχολεία με 25.000 μαθητές και 1800 εκπαιδευτικούς. Διοργάνωσε  70 σεμινάρια και ημερίδες που τα παρακολούθησαν 3.000 περίπου εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.

  • Το Κ.Π.Ε. Σουφλίου συντονίζει το εθνικό δίκτυο « Το Μετάξι »  με συμμετοχή 66 σχολείων πανελλαδικά και συμμετέχει ως τοπικός συντονιστής σε δίκτυα άλλων κέντρων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
  • Έχει εκδόσει βιβλία υποστηρικτικά προς τα προγράμματα του, με θέμα το μετάξι και τη διαχείριση απορριμμάτων - ανακύκλωση, πρακτικά συναντήσεων, τετράδια εργασιών, πλήθος ενημερωτικών φυλλαδίων και οπτικοακουστικό υλικό.
  • Στα πλαίσια των διεθνών συνεργασιών τα μέλη του Κ.Π.Ε. Σουφλίου έχουν επισκεφθεί πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν κατά καιρούς συνεργασία με περιβαλλοντικούς οργανισμούς, εκπαιδευτικά ιδρύματα και κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
  • Διοργανώνει κάθε χρόνο με τον υπεύθυνο Α/θμιας εκπαίδευσης τη συνάντηση των περιβαλλοντικών ομάδων των σχολείων του Ν. Έβρου.
  • Διοργανώνει τη γιορτή του Μεταξοσκώληκα με επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων

Το Κ.Π.Ε. Σουφλίου ξεκινά τη νέα σχολική χρονιά με νέα προγράμματα, νέο εκπαιδευτικό υλικό, νέες συνεργασίες και νέες δραστηριότητες.



 

Εικόνες από το Σουφλί
old_highschool.jpg
Προσθήκη στα Αγαπημένα
 
 
copyright
epeaek