Γιορτή Μεταξοσκώληκα

GiortiMetaxoskolikaΣας γνωρίζουμε ότι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σουφλίου στo πλαίσιo του προγράμματος που υλοποιεί με τίτλο «Οι περιπέτειες του μεταξοσκώληκα στην πόλη του μεταξιού», διοργανώνει τη «Γιορτή του Μεταξοσκώληκα».

Η «Γιορτή του Μεταξοσκώληκα» είναι μια πειραματική εκτροφή μεταξοσκώληκα που γίνεται στο Κ.Π.Ε. Σουφλίου η οποία φέτος εμπλουτίζεται με νέες μεθόδους και δραστηριότητες και  θα διαρκέσει από 15 Μαΐου μέχρι και 05 Ιουνίου 2010. Στο διάστημα αυτό τα σχολεία Α/θμιας Εκπαίδευσης επισκέπτονται το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την υλοποίηση ημερήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωριμία - παρουσίαση του μεταξοσκώληκα και των διάφορων σταδίων εκτροφής του, ενημέρωση για τη σηροτροφία, τις προοπτικές και τη δυναμική που αναπτύσσεται γύρω απ' αυτήν και συμμετοχή στη διαδικασία του ταΐσματος.

Στο τελικό στάδιο του προγράμματος οι μαθητές συμμετέχουν σε εργασίες δημιουργικής έκφρασης όπως ζωγραφική και άλλες δραστηριότητες. Επίσης θα μπορούν να παίρνουν μεταξοσκώληκες μαζί τους για να συνεχίσουν την εκτροφή στο σχολείο ή στο σπίτι τους. 

Όσα σχολεία ενδιαφέρονται να επισκεφτούν το Κ.Π.Ε. Σουφλίου και να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας στα τηλέφωνα 25540 - 24383 και 25540 - 24345.

 

Εικόνες από το Σουφλί
1rst Primary School.jpg
Προσθήκη στα Αγαπημένα
 
 
copyright
epeaek